Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Hoofdpijn Bij Farioli Deze Opties Heeft Ajax Op De Linksbuitenpositie

Hoofdpijn bij Farioli: deze opties heeft Ajax op de linksbuitenpositie

Lorenzo Lucca is niet meer. De Italiaanse spits verruilde Ajax onlangs voor Pisa in zijn thuisland. Daarmee is Brian Brobbey op dit moment de enige echte spits in de selectie van Alfred Schreuder.

Met de komst van Steven Bergwijn heeft Ajax een extra optie voorin, maar de Oranje-international wordt gezien als een rechtsbuiten. Ajax kijkt dus nog altijd uit naar versterking voor de linkerflank. Antony is al maandenlang nadrukkelijk in beeld, maar Manchester United lijkt de Braziliaan voor een recordbedrag in te lijven. Schreuder moet dus op zoek naar een alternatief.

Lang leek Mihailo Mudryk de gedroomde vervanger van Antony, maar de Oekraïner koos onlangs voor Chelsea. Daardoor moet Ajax opnieuw op zoek. Volgens Italiaanse media zou Schreuder zijn pijlen nu hebben gericht op Giacomo Raspadori. De aanvaller van Sassuolo kost echter minimaal 30 miljoen euro, waardoor hij geen haalbare optie lijkt.

Ajax heeft weliswaar nog altijd Dusan Tadic in de selectie, maar de 33-jarige Serviër kan niet meer wekelijks op de linksbuitenpositie spelen. Daar komt nog bij dat Tadic na dit seizoen transfervrij is, waardoor Ajax hem mogelijk nog deze zomer wil verkopen.

Steven Bergwijn is een andere optie voor de linkerflank, maar de Oranje-international heeft aangegeven dat hij bij voorkeur op rechts speelt. Bovendien is Bergwijn sowieso geen echte linksbuiten, waardoor hij geen ideale oplossing is.

Ajax heeft nog een paar weken om een linksbuiten aan te trekken. Mocht het daar niet in slagen, dan zal Schreuder het moeten doen met alleen Tadic en Bergwijn. Dat zou een groot gemis zijn voor de Amsterdammers, die de afgelopen jaren juist zo succesvol waren door hun veelzijdige aanvalslinie.


Comments